Welkom bij Meubelmakerij Jilles

Het adres voor meubels op maat, meubelrestauratie en fijn timmerwerk”


Meubels met voordeel

Welkom op mijn website. Hier krijgt u een indruk van wat ik maak.

Mijn liefde voor het werken met hout is mijn basis voor het uitoefenen van het vak meubelmaken. Ik heb daarvoor de opleiding Meubelmaken aan het Hout- en Meubileringscollege in Amsterdam gevolgd.

Het werken met duurzame materialen heeft mijn grote voorkeur. Van massief hout tot plaatmateriaal en van kunststof tot staal en glas. De verscheidenheid aan materialen en ontwerpen vormen iedere keer weer de aanleiding voor het vervaardigen van een uniek meubelstuk.

Maatwerk meubels

Vaak hebben klanten specifieke ideeën over hun meubels. En terecht. Niet iedereen kan zich altijd vinden in het aanbod van de grote meubelmarkten. Deze mensen willen daarom een maatwerk meubel. Want een meubelstuk zegt iets over u en maakt deel van uw dagelijks leven uit.


Misschien heeft u uw maatwerk meubel al uitgetekend maar heeft u nog enkele vragen? Of heeft u het enkel in uw hoofd uitgewerkt? Neem gerust contact op, ik kom geregeld bij de klant thuis om een beter idee te krijgen in wat voor omgeving het meubel komt te staan. Dit kan bepalend zijn voor de stijl, kleur, afwerking, afmeting en het te gebruiken materiaal. Samen komen we dan altijd tot een oplossing.

Meubelrestauratie

Naast het maken van nieuwe meubels besteed meubelmakerij Jilles ook veel aandacht aan het restaureren van antieke meubels.
Het doel van de meubelrestauratie is het meubel in de oorspronkelijke staat terug te brengen zonder dat het zijn antieke uitstraling verliest.
Veel voorkomende werkzaamheden zijn het herstellen van fineer, ontbrekende onderdelen bijmaken, behandelen tegen houtworm.
Indien nodig wordt het meubelstuk schoongemaakt en voorzien van een nieuwe was of politoerlaag. 
Na het complete restauratietraject is uw antieke meubel klaar om weer generaties lang mee te gaan!

Materialen

Bij het meubelmaken denkt u automatisch aan massief hout als materiaal. Dit is natuurlijk ook zo, maar het wordt vaak gecombineerd met andere materialen.
Of uw voorkeur uitgaat naar een meubel van massief hout, plaatsmateriaal, bamboe RVS of LG Hi macs: ik zorg ervoor dat uw gewenste meubel een prachtig stuk wordt waar u lang van zult genieten!